How to teach business english

Dobijate upite učenika kojima treba engleski za posao? Razmišljate da se upustite u predavanje poslovnog engleskog, a ne znate odakle da krenete i kuda sve to vodi?

Poslovni engleski je danas sve traženiji, jer našim učenicima omogućava bolji posao, veću zaradu i rad u i za međunarodne firme. Osim toga, on je i prednost na razgovorima za praksu i posao, pošto znamo da bolji nivo engleskog dovodi do većih i kompleksnijih odgovornosti na radnom mestu.

Ipak, da bismo bili uspešni u pružanju ove usluge, nije dovoljno to što imamo završen filološki fakultet ili neku drugu TESOL ili TEFL kvalifikaciju. Vrlo često nije dovoljno ni to što imamo iskustva u predavanju standardnih kurseva. Potrebno je da poznajemo proces od početka (analiza potreba) preko određivanja relevantnih ciljeva učenja, potom kreiranja efikasnog plana rada uz aktivnosti koje pospešuju usvajanje poslovnih veština, pa sve do evaluacije uspešnosti.

Zato sam osmislila na našim prostorima a i šire, prvu i i jedinstvenu obuku How to teach Business English.

Za koga je obuka?

Obuka How to teach Business English namenjena je individualnim nastavnicima i školama koje žele da ponude usluge poslovnog engleskog pojedincima i firmama, i žele sistematizovano znanje o koracima neophodnim da kreiraju relevantan, efikasan i vremenski ograničen kurs sa jasnim i merivim ishodima učenja. Poželjno je da nastavnici imaju iskustva u nastavi engleskog, ili su radili u nekoj drugoj industriji, jer će im to znanje koristiti. Obuka je takođe korisna i za nastavnike u visokoškolskim institucijama koji žele da steknu znanje o praktičnim elementima nastave koja priprema učenike za rad na engleskom.

Teme koje obrađujemo tokom obuke:

 • Šta sve možete ako umete da predajete poslovni engleski?
 • Kako se radi analiza potreba
 • Testiranje nivoa znanja: koje sve mogućnosti postoje
 • Kako da kreirate relevantan i svrsishodan plan učenja
 • Kreiranje plana časa
 • Kako da predajete učestvovanje i vođenje sastanke
 • Kako da predajete pisanje poslovnih mejlova i ostalih poslovnih tekstova
 • Kako da predajete prezentaciju
 • Kako da predajete small talk
 • Praktične aktivnosti i resursi za podučavanje različitim veštinama
 • Razvijanje interkulturalne kompetentnosti
 • Izazovne grupe: početnici i napredni učenici
 • Evaluacija i testiranje
 • Kako da napredujete kao nastavnik

Obuka je visoko praktična, pozajmljujem vam moje učenike za testiranje i analizu potreba, kreirate plan časa na zadatu temu i imate priliku da održite čas i dobijete povratnu informaciju.  Ako ste zainteresovani, imate ideju i inspiraciju, pomoći ću vam da osmislite i svoj jedinstveni kurs.

Upis: septembar i april
Cena: RSD 60.000
Trajanje: 3 meseca
Dinamika nastave: 2 x nedeljno x 90 minuta

Obuka je visoko praktična, pozajmljujem vam moje učenike za testiranje i analizu potreba, kreirate plan časa na zadatu temu i imate priliku da održite čas i dobijete povratnu informaciju.  Ako ste zainteresovani, imate ideju i inspiraciju, pomoći ću vam da osmislite i svoj jedinstveni kurs.

Upis: septembar i april
Cena: RSD 60.000
Trajanje: 3 meseca
Dinamika nastave: 2 x nedeljno x 90 minuta

Često postavljana pitanja

Poželjno je da imate radno iskustvo u nastavi ili u nekoj drugoj delatnosti.
Obuka je u potpunosti online, na Zoom platformi.
Obuka se održava dva puta nedeljno, u terminima koji će svima odgovarati.
Tokom obuke dobijate PP prezentacije i dodatni materijal.
U tom slučaju se čas snima i snimak je dostupan 72 sata ili ga možete skinuti na svoj uređaj.
Po prijavi vam pošaljem kratak upitnik, da saznam nešto više o vama. Potom zakažemo Zoom viđenje, gde se bolje upoznamo i sagledamo da li ova obuka ispunjava vaša očekivanja.
Za uspešan završetak obuke i izdavanje sertifikata potrebno je da prisustvujete na časovima (i odgledate one na kojima niste prisustvovali), uradite sve praktične zadatke (intervju, testiranje, analiza potreba, kreiranje ciljeva učenja, kreiranje plana časa, održavanje časa).
Sertifikat izdajem kao privatna škola, on nije međunarodno priznat, ali znanje koje dobijete jeste.
Po završetku obuke moći ćete da ponudite usluge predavanja poslovnog engleskog jezika kako pojedincima, tako i firmama, i profesionalno i savesno iste sprovedete.
Nisam stručnjak za marketing, ali ću podeliti sa vama moje iskustvo.
Obuka može da se plati u dve rate.
Ako prijavite 4 i više nastavnika, dobijate popust od 10% na celokupni iznos.

Prijavite se za besplatne konsultacije

Prijavite se za besplatne konsultacije

Jelenin kurs “How to Teach Business English ” je kao stvoren za mene! Presrećna sam što sam naišla na ovaj kurs, jer je baš ono što mi je nedostajalo kao diplomiranom anglisti sa iskustvom u kompanijama, a koji sada želi da se okrene podučavanju, objedinivši znanje i iskustvo. Karika koja mi je nedostajala je upravo okvir, struktura i sistematično vodjenje koje ovaj kurs pruža. Naučila sam kako da pristupim kreiranju kursa poslovnog engleskog, a to mi nije pružilo ni formalno obrazovanje, niti more resursa na internetu. Jelena individualno pristupa svakom polazniku i, osim sveobuhvatnog znanja koje deli, pruža i jedan koučing element, ohrabrenje i podršku za osmišljavanje sopstvene ponude. Već u toku kursa počela sam sa primenom svega naučenog, a do kraja kursa izgradila svoju ponudu i počela da radim sa svojim učenicima. Mislim da od toga ne postoji bolji pokazatelj koliko kurs vredi i koliko preporučujem Jelenu kao mentora.

Jelena Ivančević, Beograd, @mindyourownbusinessenglish

Hvala ti, draga Jelena, na veoma korisnom treningu koji si nam priredila! Vodila si nas puna 3 meseca stručno i organizovano, potkovana velikim znanjem i direktnim iskustvom u nastavi poslovnog engleskog. Posebno cenim tvoju umešnost da svakoj od polaznica pristupiš na prilagođen način, vodeći računa o njenom predznanju, ciljnoj grupi polaznika i kontekstu u kome predaje.

Dobile smo pregršt saveta za dalji rad, a opet smo imale osećaj da je tvoja obuka bila i prilika za razmenu mišljenja i primera iz prakse na jednom potpuno egal nivou uz puno međusobno poštovanje. To može i ume samo dobar trener nastavnika, kao što si ti – jedna velika nesebična osoba, koja puno toga zna, vrca od novih ideja, prati inovacije u nastavi, koristi AI, ali istovremeno sa onim nepogrešivim down-to-earth stavom, pa na vrlo plastičan način, često i kroz humor, umeš da nam pokažeš šta zaista funkcioniše na času, a šta nije realno ili učinkovito.

Od ❤️ preporučujem How to Teach Business English obuku svima koji žele da nauče kako se takva nastava izvodi sa autentičnim autorskim pristupom. Temeljno i praktično osmišljen trening sa mentorkom Jelenom Perišić koja vas svojom pozitivnom energijom inspiriše na dalji rad i kreativnost!

Sofija Ljiljak -Vukajlović, vlasnik škole Lingva, Beograd

Saveti iz poslovnog engleskog u vašem sandučetu